Het geheim van het Old Boys Network

In november 2020 verschijnt er een managementboek van de hand van Carmen Breeveld, “Het geheim van het Old Boys Network‘.

 

Waar gaat het over

Universiteiten en hogescholen hebben meer vrouwen dan mannen in de collegebanken, vrouwen studeren sneller af dan mannen en halen ook nog eens hogere cijfers. En toch stromen vrouwen nog altijd maar moeizaam door naar topposities in het bedrijfsleven en de overheid. Pikant detail: meer dan de helft van de topvrouwen in Nederland is afkomstig uit het buitenland.

Verschillende factoren spelen een rol bij het relatief lage aandeel vrouwen aan de top: denk aan de deeltijd cultuur, risico- en competitieaversie, het denken in stereotypen en de bestaande organisatiecultuur. Sommige factoren zijn cultureel bepaald en sommige zijn gedurende de carrière aan verandering onderhevig.

Tussen 2008 en 2018 is het aandeel vrouwen in de top (Raden van Bestuur en Raden van Commissarissen tezamen) van de 5000 grootste bedrijven toegenomen van 4% naar 15%. Wat is er voor nodig om dit aandeel sneller te laten stijgen? Hoe verwerf je een stevige plek in het ‘old boys network’ en hoe zorg je er ook nog eens voor dat jij je daar thuis voelt met behoud van authenticiteit? Hoe kunnen vrouwen elkaar versterken? Welke valkuilen zijn er op de weg naar de top en wat kunnen Nederlandse vrouwen leren van vrouwen met een andere culturele achtergrond?

Carmen Breeveld werd in 2003 verkozen tot Europese Zwarte Zakenvrouw van Nederland. Zij liet haar eigen bedrijf uitgroeien van niets tot een miljoenen onderneming. Ze vervult een groot aantal bestuurs- en adviesfuncties en heeft een voortrekkersrol in vrouwelijk ondernemerschap. In dit boek deelt zij openhartig haar ervaringen, geeft ze praktische tips en volop inspiratie.

Een must-read voor iedere vrouw met ambitie die het verschil wil maken in haar vakgebied, leiding wil geven aan een organisatie/afdeling of een eigen onderneming tot een groot succes wil maken.

Nu bestellen

Het geheim van het Old Boys Network

Wilt u zeker zijn van een exemplaar? Laat dan nu vast uw gegevens achter. Zodra dit boek beschikbaar is ontvangt u een exemplaar en informatie over de wijze van betaling. De prijs bedraagt € 22,- (incl. btw en verzendkosten). Heeft u vragen over uw bestelling? Stuur dan een email naar info@tripletalent.nl.